Wiskunde: voorkennis en ondersteuning

 

We krijgen relatief veel vragen over het gevraagde niveau van de wiskundige kennis bij de verschillende natk4all colleges. Per cursus varieert dit. Als uitgangspunt mag je nemen, dat de natk4all cursussen een redelijke basiskennis van de universitaire wiskunde vooronderstellen. Dit geldt in het bijzonder voor (partieel) differentiëren en integreren en complexe getallen. Dit betekent dat de vwo wiskunde B-kennis sowieso als voorkennis wordt verondersteld!

 

Specifieke wiskundige moeilijkheden bij bepaalde natk4all cursussen zullen tijdens de betreffende cursus aan de orde komen en opgefrist worden, maar nogmaals: een redelijke basis van de universitaire wiskunde wordt verondersteld! We bieden bij de cursussen Quantumfysica en E&M extra (facultatieve) wiskundige ondersteuning, voorafgaand aan de betreffende cursus.

 

 

LET OP: wanneer je vwo-6 wiskundekennis, dus denk met name aan integreren en differentiëren, is weggezakt bieden we een opfriscursus aan in de week van 10 tm 14 augustus 2020. Deze cursus is bedoeld om specifiek de vwo kennis weer op te frissen en dekt dus NIET noodzakelijkerwijs alle wiskunde die in de cursussen aan de orde komt! Maar het geeft je in elk geval een basis waarmee je bijvoorbeeld met de onderstaande bronnen verder kunt. Je kunt je inschrijven via de pagina "Alles over je inschrijving

 

Globale inhoud van de opfriscursus vwo wiskunde B:

 

Maandag en dinsdag: functies en vergelijkingen, differentiëren

 

Woensdag en donderdag: integreren en goniometrie

 

Vrijdag: complexe getallen

 

Afsluitende diagnostische toets op 14 augustus Op vrijdagmiddag wordt fysiek een diagnostische eindtoets afgenomen. Boswell-Bèta kijkt dit na. Je krijgt geen formeel eindcijfer, maar wel advies voor verdere zelfstudie.

 

 

Drie gratis online naslagwerken waarin je de wiskundeonderwerpen die je nodig hebt (en nog veel meer) kunt vinden, zijn:

 

Mathematics for Engineers ("Helping Engineers Learn Mathematics")

 

Mathematical Tools for Physics (James Nearing)

 

EdX course for pre university physics (kies de gratis optie)

 

Met name naar de eerste bron wordt in de cursussen vaak verwezen. Nogmaals: het is essentieel dat je wiskunde op een redelijk niveau is vóórdat je aan de natk4all cursus begint. Anders loop je een serieus risico om onderweg de boot te missen.